Soundboks 2

Soundboks 2.0, generation 2. eller den sekundære model. Kært barn har mange navne, og denne højtaler er ingen undtagelse. Der er kræset for detaljen på Soundboks 2 - bliv klogere på Soundboksen i denne artikel!

Voldsomt høj volume, sagde du? Tank-lignende konstruktion? Bluetooth-rækkevidde på 20 meter? Yessir. Soundboks 2 er en ordentlig bulldozer af en højtaler. Den er ikke blot stor og skramlet; tværtimod. Højtaleren er den sekundære generation af den populære Soundboks, og kan levere kvalitetsmusik så det batter. 

Man kunne forestille sig, at det mest negative ved Soundboksen er vægten – men det er faktisk ikke så galt endda. 

Hvor meget vejer en Soundboks 2? 

En Soundboks 2 vejer 14,5 kg. Med de to bæregreb på hver side, er det en smal sag at bære Soundboksen rundt. Du skal enten være en hård negl eller Arnold Schwarznegger, hvis du selv kan fragte højtaleren frem og tilbage. Hvis du ønsker at holde ryggen intakt, er det derfor smart, hvis du har en kammerat til at dele vægten med. Skal du gå mere end 200 meter, anbefaler vi, at du finder en alternativ måde at fragte Soundboksen på – ellers kan du hurtigt få tunge arme og ondt i ryggen.

Den bedste mulighed at fragte Soundboksen frem og tilbage

15 kg ikke er synderligt meget, hvis man er to personer, der hver hjælper med at bære højtaleren. Skal man gå mere end 15 minutter med højtaleren, kan det dog hurtigt blive en dødsmarch – og hvem gider egentlig det?

Der er selvfølgelig forskellige måder, hvorpå man kan fragte soundboksen frem og tilbage til den fest eller det arrangement, man afholder. Hvis det er længere distancer, er det mest oplagt at smide Soundboksen i bilen, og køre hen til festen. Med det sagt, er der et produkt fra SOUNDBOKS, som er beregnet til at gøre soundboksen til en transportabel fest.

Soundboks 2 backpack 

 Den nemmeste måde at fyre op for en transportabel fest er med en Soundboks backpack. Sagt på godt jysk, er kan backpacken sammenlignes med en lidt tung og bøvlet skoletaske.

Det er vigtigt at bide mærke i, at en Soundboks 2 på ryggen er ikke det, du skal tage med på den lange vandretur – det er trods alt 20 kg, du kommer til at bære på ryggen. Skal du i stedet gå kortere distancer, og ønsker at holde liv i festen på vej derhen, er backpacken din bedste ven. Du slipper for at tænke over logistiske problemer, og du holder det gode humør i live, når du har en Soundboks 2 på ryggen. 

Backpack dimensioner 

Herunder finder du dimensionerne på backpacken: 

 • Størrelse: 51 x 43 x 22 cm 
 • Vægt: 5 kg
 • Vægt med soundboks: 20 kg
 • Materialer: rustfri stål

Vigtigt er det at bemærke, at vægten på backpack inklusiv Soundboks 2 er 17,5 kg på ryggen. Du kan spænde backpacken fast om hofterne, hvilket aflaster ryggen. I mellemtiden svarer 17,5 kg til en gennemsnitsvægten på en baby på 3 år – det kan godt være belastende for dit kadaver over tid, når du bærer Soundboksen på ryggen. Så ha’ det in mente, hvis din promille er høj, og du føler for at bære på backpacken i lang tid – din krop skal huske pauser.

 

Det er også muligt at leje en backpack, når du lejer en Soundboks hos os – så kan du tage festen derhen, hvor I ønsker det. Så kan du være partystarter!

Slip for at knæk ryggen, og lej i stedet en backpack

Hvordan tilslutter jeg Soundboksen? 

Du kan tilslutte din enhed, telefon eller tablet med et 3,5mm AUX/Jack stick. Så er der musik direkte ud af Soundboksen på ingen tid, men du er begrænset af længden på AUX-sticket, som typisk er 1 eller 2 meter. Alternativt kan du tilslutte Soundboksen med bluetooth, hvilket er det, de fleste af vores kunder gør brug af. 

Bluetooth 

Bluetooth modulet bliver automatisk aktiveret, når Soundboksen er tændt – derefter er du i stand til at tilslutte din enhed umiddelbart efter, at lys-dioderne giver liv fra sig på Soundboksens panel.

 

 

Har du problemer med at tilslutte en bluetooth-enhed, skal du være sikker på følgende to ting: 

 1. Du er inden for en rækkevidde af Soundboksen (20 meter)
 2. Din enhed er kompatibel med Bluetooth 3.0 – forsøg at nulstille dine bluetooth indstillinger på den valgte enhed, hvis ikke den er. 

Soundboksens frekvens

 SOUNDBOKS-ingeniørerne har arbejdet benhårdt på forskellige signaler i Soundboksens sub-woofere. Det betyder, at Soundboksens frekvens er forstærket og forbedret, hvis man sammenligner med den første Soundboks på markedet (Gen. 1). 

Soundboks 2 er i stand til at spille helt ned til 40 Hz, hvilket ikke ses i mange andre kabinetter. Med andre ord spiller bassen så lavt, at det kan sammenlignes med store subwoofers – vildt, ikke? 

 Det er ikke kun ved lave frekvenser, at Soundboksen kan spille – også høje frekvenser (op til 20.000 Hz) kan Soundboksen mestre. Det hvilket detaljer og sprødhed til den lyd, der bliver pølset ud af højtaleren. Med andre ord giver den høje frekvens en fuld lydoplevelse, når Soundboks 2 spiller høj musik for fuld drøn. 

Indoor og outdoor 

Soundboks 2 er udstyret med en Indoor og Outdoor knap. På den måde kan man tilpasse musikken alt afhængig af, om man er (du har sikkert gættet det) udenfor eller indenfor.

Forskellen på de to lydindstillinger er, at indoor leverer en reduceret bass, hvilket gør lyden mere klar inden døre. Årsagen til dette er, at væge, gulve og lofte reflekterer lyden – og specielt, når der er tung bass. Derfor kan en bass-tung højtaler hurtigt komme til at lyde mudret indenfor rummets fire vægge. 

Outdoor knappen, derimod, er med til at booste bass-performance i Soundboksen, som er lækkert til en have-fest, festival eller studenterkørsel. Udenfor giver det lydmæssigt bedre mening at have en tung bass, hvilket er årsagen til, at knappen med opgraderet bass er passende til brug udenfor. 

Hvor meget watt spiller Soundboks 2 med? 

Forstærkeren i Soundboksen er bygget til at levere 3 x 72 watt til højtaleren. Faktisk er forstærkeren bygget på baggrund af en patenteret multi-level switch-mode teknologi. Sagt på dansk, er forstærkeren enormt effektiv hvilket forklarer, hvordan Soundboks 2 kan holde strøm i 40 timer ved medium styrke.

Toppen af kransekagen er Soundboksens højtaler drivere. Effektiviteten i højtaler driverne er enormt vigtig for at kunne spille højt med mindst mulig brug af strøm. Eksempelvis kan Soundboks 2 spille ved næsten 100 dB i mens den kun bruger 1 W i strøm. Effektivitet? Det kan man roligt sige!

All-around brugbarhed

Det store monstrum af en højtaler kan klare de fleste omstændigheder: regn, sand, sne og tilmed diverse væsker. Betyder det, at Soundboksen er vandtæt? 

Nej, desværre ikke. Soundboks 2 er ikke vandtæt. Du kan ikke smide den i poolen, og forvente, at den er brugbar, når du fisker den op igen. Alle komponenter i Soundboksen er dog coatet med IP65. Det betyder, at den er helt støvtæt og beskyttet mod vandstråler – det vil sige, at det også er beskyttet mod øl og breezere, så du kan feste løs uden bekymringer!

Soundboks 2 specs


Lyd

 • 3 x 72 RMS forstærkere
 • Indoor/outdoor konverter
 • Frekvensområde: 40 Hz – 20.000 Hz
 • 2 x 96 dB 10” basenheder
 • 1 x 96 dB 1” diskant

Opbygning

 

Mål

 • 66 x 43 x 32 cm

Vægt

 • 15 kg 

Materialer

 • Birkekrydsfiner
 • Almunimiumshjørner
 • Aluminiumsramme

Batteri


Holdbarhed

 • 40 timer ved moderat lydstyrke
 • 8 timer ved fuld lydstyrke
 • Fuld opladning tager 3,5 time

Batteritype

 • 12,8V 7,8Ah LiFePO4

Udseende

 • 5-trins LED indikator
 • DC-batteri stik
Vores blog

Bliv klogere på soundboks-nyheder