Batteri til Soundboks

Den vigtigste ledsager til SOUNDBOKSEN er det robuste batteri. Uden strøm er der ingen fest, men der er tilgengæld meget af det, når man har et fuldt opladet batteri! 

 

Typisk giver tunge bilbatterier strøm til hjemmelavede højtalersystemer. Bilbatterierne er ikke lavet specifikt til et bestemt højtalersystem, så det er nemt at bruge dem uanset hvilket højtalersystem man bygger. Et bilbatteri tager dog lang tid at oplade, og er relativt tungt. Her skiller SOUNDBOKS’ batteri sig ud, og derfor er det en helt og aldeles genial ledsager til den store højtaler. 

Batteriet er let, transportabelt og så er det uhyre nemt at oplade. Du er derfor sikret en fest, når du bruger SOUNDBOKS’ eget batteri. En fest, der holder i lang tid – og der vil være meget af det med en Soundboksens batteri.

 

Se hvor nemt det er at skifte batteryboks 2.0 herunder 🔁

Skift soundboks batteri

Batteri til Soundboks 2 


Den sekundære model af SOUNDBOKS’ batteri er navngivet
Batteryboks 2.0. Forinden kunne man kun få fingrene i Batteryboks 1.0, som er kompatibel med den første model af SOUNDBOKS (gen. 1). 

Når vi beskæftiger os med udlejning af soundboks i København og resten af Danmark, får vores lejere altid Batteryboks 2 med. 

Batteryboks 2.0 kan bruges til både de to nyeste generationer af Soundboks: 2 og 3. Det betyder, at den generation af batteri, der udkom med Soundboks 2, ikke er blevet innoveret siden. Noget tyder på, at stifterne bag SOUNDBOKS har knækket koden til den innovative batteri-teknologi, som kan holde Soundboksen kørende i lang tid.

Batteri til Soundboks 3 

Batteriet til Soundboks 3 er faktisk magen til det, som man bruger til Soundboks 2. Batterimodellen kaldes Batteryboks 2, og er den senest-udviklede teknologi fra Soundboks. Læs mere herunder, og bliv klogere på batteriets opbygning. 

Opbygning af batteriet 


Batteriet er lavet af en unik teknologi. Teknologien bag er ithium-jernfosfast-teknologi (LiFePO4), som benyttes i alsidige batterier. Batteriet er en værre kal på 12.8V, som kan levere juice under selv danske vejrforhold. Fra en brændende sommer (+50
°) til en hunde-kold vinter på (-10°), kan du regne med, at Soundboksen holder strøm takket være lithium-batteriet. 

Herudover kan batteriet holde til 1000 cyklusser, før kapaciteten falder til 80%. Det vil sige, at batteri kan lades op 500 gange, og bruges 500 gange, før det kan mærkes signifikant på batterikapaciteten. 

Soundboks batteri levetid


Den gennemsnitlige levetid på et fuldt opladt Soundboks batteri er 40 timer, hvilket er med udgangspunkt i musik på lav og medium styrke. På medium styrke, holder Soundboksen strøm 8 timer. Hvis du skruer op til 11, på maksimal volumen, kan du forvente 5 timers batteritid. 

Det er dog værd at, at Soundboksen ikke bruger en bestemt mængde strøm i mens den spiller. I stedet bruger den mere strøm, jo højere man spiller, eller hvis man spiller aggresiv house/psytrance musik med en hulens masse bass. 

Det er netop på grund af volumen, at batteriniveauet kan variere, afhængig af hvilken musik man spiller og hvor højt man spiller.

Så lang tid tager det at oplade et Soundboks batteri 


Det tager 3,5 time at lade batteriet fuldt op. Det er vel og mærke, hvis batteriet er helt afladt. Ønsker man at oplade batteriet med én enkelt diode, tager det 40 minutter at oplade en enkelt streg, svarende til ⅕ af batteriets fulde kapacitet.  

 

Tjek batteriets batteristatus

Er du  i tvivl om, hvor meget strøm der er tilbage på dit batteri? Det er altid belejligt at vide den resterende kapacitet på sit batteri. Så kan man planlægge en opladning, eller være klar til at skifte batteriet ud med et batteri, der er fuldt opladt.
 
Arthur viser herunder, hvordan man tjekker batteristatus🔋

Ofte stillede spørgsmål 

 

Hvorfor lyser mit soundboks batteri rødt?

Hvis Soundboksens batteri lyser rødt, betyder det, at der ikke er mere strøm på batteriet. Tilslut laderen, så batteriet kan lade indtil det er fuldt opladt. Hvis ikke det løser problemet, er det med stor sandsynlighed fordi batteriet er defekt. Tag kontakt til Soundboks’ kundeservice, som kan hjælpe dig med alt det praktiske. Oftest ender det med, at kundeservicen beder dig om at returnere batteriet i bytte for et nyt.   

Vi har hos LEJSB flere gange oplevet defekte batterier. Det er super ærgerligt, men heldigvis er supportholdet hos Soundboks smadder søde. Vi har nemlig været en del i kontakt med deres kundeservice. 

Vigtigt at vide, når du kontakter Soundboks’ kundeservice

  • Optag en video, som viser problemet, og vedhæft i første besked.
  • Ha’ altid kvittering med ordrenummer klar.
  • Vær opmærksom på, at de svarer indenfor 3-4 hverdage – de har ofte travlt.

Hvorfor oplader mit soundboks batteri ikke?

Soundboksen batteriet oplader ikke, fordi batteriet er defekt. Kontakt SOUNDBOKS’ kundeservice, og få et nyt batteri, hvis dit batteri er under to år gammelt.

Vores blog

Bliv klogere på soundboks-nyheder

Vil du leje en Soundboks?
Vi står klar til at hjælpe dig.

Skab en fest med LEJSB